Over Mirjan

Een arts die ik kort geleden sprak, riep:

dat hij gek werd van het EPD, want hij kende allerlei codes niet. Lastig, want ze waren nergens te vinden. Wat op papier een minuut kostte, kost nu in het EPD 3-5 minuten! Sowieso vond hij veel dingen in het systeem onduidelijk en dus kiest hij zomaar een veldje (en dan te bedenken dat hij al 1,5  jaar op deze manier met dat EPD werkt)

Dit triggert mijn tegendraadse ik.

Hoe kan dit?, vraag ik me dan af. Patiënten en zorgverleners zijn niet gebaat bij dit soort ‘gepruts’ met EPD.

Ik kan niet goed tegen domme dingen en dit is er één van.

Geworstel met EPD kost tijd, het beïnvloedt de beleving van de gebruiker en kan zelfs leiden tot minder lol in het werk. En daar is helemaal niemand bij gebaat, de arts niet, zijn of haar patient niet, en ook het ziekenhuis of de organisatie niet.

Leven lang leren…? Toch is aandacht voor het perfectioneren van EPD gebruik met alle vaardigheden die dat vraagt niet vanzelfsprekend. Integendeel, continue educatie is zeldzaam als het gaat om het EPD. Na de initiële opleiding of training hangt het af van de individuele gebruiker tot welk expertise niveau zij of hij zich ontwikkelt. Gek in een omgeving waar een leven lang leren vereist is om je werk te mogen blijven verrichten.

Iets doen! Toen ik me dat realiseerde, dat we de dokters in deze projecten slechts de basis van EPD skills konden meegeven, besloot ik iets te doen.

De rode draad in mijn studerend en werkend leven is niet de gebaande paden volgen. Dus heb ik ervoor gekozen om me te richten op degenen die werken met zorgverleners en ICT, maar ook op artsen die een EPD gebruiken en dus niet alleen vanuit de (ICT) organisatie EPD projecten te doen. Net zoals ik eerder koos voor kwalitatief onderzoek in een omgeving waar iedereen kwantitatief onderzoek opzette. Net zoals ik graag als zelfstandig EPD professional werk om de dingen op mijn manier te kunnen doen, vaak net even anders.

Elke arts EPD vaardig en elke zorg ICTer helpt daarbij

Ik vind het belangrijk dat elke arts EPD vaardig genoeg is zodat hij of zij de tijd voor patiënten in plaats van het (EPD) systeem. Met een simpele test die elke arts in 5 minuten kan doen. Download deze EPD Skills Check gratis. Of besparen op kostbare EPD tijd? Download dan direct 3 toepasbare tips om EPD tijd besparen (ook gratis).

Klanten die bij mij een workshop gevolgd hebben, zeggen dit

Ik heb geleerd op een andere manier naar het EPD te kijken; wat bepaalt voor diverse partijen – gebruiker, vakgroep, organisatie, ICT – dat een EPD goed is? De succesfactoren zijn goed toepasbaar in de dagelijkse praktijk en ik ben vast van plan deze ook te gaan gebruiken in mijn rol als functioneel beheerder, bijvoorbeeld bij wijzigingen of ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten.

En artsen met wie ik gewerkt heb:

Mirjan van der Meijden heeft onze afdeling psychiatrie in het Catharina Ziekenhuis gedurende een drietal maanden intensief en op zeer deskundige wijze begeleid in het EPD implementatietraject. Ik was onder de indruk van haar kennis van zaken, haar vermogen om creatief te zijn in het bedenken van oplossingen en bovendien was ze gemakkelijk benaderbaar en prettig in de omgang.
Ik wilde je nog laten weten dat ik vond dat je ontzettend goed bezig was, en ons/mijn opvliegendheid en in begin sceptische houding zo goed hebt aangepakt en ons mee hebt genomen in je plan. Ik ben inmiddels helemaal voor [het nieuwe epd]

Facts & Figures. Voor degenen die houden van lijstjes en overzichten: mijn opleidingen, de projecten die ik begeleid heb, met welk EPDs en zorgICT systemen ik ervaring heb vind je terug op mijn LinkedIn pagina.

contactgegevens

 Epic, EZIS, CS EZIS, isoft, ordercommunicatie epd, emd, evd, ehr, mirador, implementatie EPD, projectleider EPD, projectmanagement, MCS Wilp, Info patient, Module specialist, Norma, evs

 

Reacties gesloten.