Workshop

Werk maken van Beter EPD-en

Is dit herkenbaar?

 • Met beperkte capaciteit moet je eisen en wensen van EPD gebruikers (artsen) zelf zien te vertalen in werkbare oplossingen.
 • De urgentie van problemen is altijd hoog en na realisatie blijft het oorverdovend stil.
 • Gebruikers weten niet altijd wat ze nodig hebben en zijn het ook niet altijd onderling eens.


En alsof dat nog niet genoeg is, loop je achter gebruikers aan om te laten testen wat ze zelf wilden hebben.
Oplossingen blijken niet gebruikt te worden en het kennisniveau van gebruikers is vaak onvoldoende.

Wat betekent dat voor jou?

Vind je het frustrerend? En wil je het graag anders?

 • Wil je meer impact hebben en zorgen dat ICT oplossingen, zoals het EPD ook goed gebruikt worden?
 • Wil je snappen hoe zorgverleners de mogelijkheden van het EPD helemaal kunnen benutten?
 • Wil je weten wat bepaalt of zorgverleners het EPD goed in hun werk inpassen?
 • Wil je weten hoe het komt dat een goed EPD toch niet goed gebruikt wordt?

Ontdek dit in de workshop ‘Werk maken van Beter EPD-en’.

In deze workshop leer ik je hoe je kunt werken aan beter EPD-en in je eigen organisatie en dat doen we met een kleine groep. De workshop is bedoeld voor functioneel beheerders, informatie-analisten, projectleiders en informatie-managers.

In deze workshop leer jeEPD workshop-0002

 • welke factoren belangrijk zijn voor beter EPD-en
 • hoe de interactie is tussen gebruikers en EPD
 • 5 stappen om beter EPD-en te ondersteunen
 • hoe je gebruikers bereikt en in beweging krijgt
 • welke activiteiten je beter kan stoppen om beter EPD-en te stimuleren

Het resultaat is dat je grip hebt op het succes van het EPD en weet hoe je succes kan bereiken.

Waar bestaat deze workshop uit?
Deze workshop is een dag lang samen werken en ervaringen uitwisselen met collega’s.
We werken in een kleine groep van maximaal 20 deelnemers.

lunchDe workshop begint om 10:00u en eindigt om 16:00u.
Je bent welkom vanaf 9:30u.
Tussen de middag krijg je een heerlijke lunch en tussendoor is er natuurlijk thee & koffie.

Het is deze keer een fantastische locatie in Utrecht met ruim voldoende gratis parkeergelegenheid, maar ook bereikbaar met OV.

Na de workshop. Om te zorgen dat deelnemers ook na afloop ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen maak ik een besloten LinkedIn-groep aan (hiervoor hoef je zelf geen LinkedIn profiel te hebben). Daar blijf je lid van en kan je altijd vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Ik zal daar ook zijn om vragen te beantwoorden en tips te geven.

Investering:

De investering voor deze dag bedraagt 527,00 euro (excl BTW).

Klik hier om je aan te melden.

Misschien denk je nu wel..

Een hele dag luisteren, daar heb ik geen zin in. Snap ik, daarom is deze workshop (inter)actief. Zo’n dag heeft veel meer toegevoegde waarde als je zelf aan de slag kan. Dat doen we dan ook. Voorlezen uit eigen of andermans werk dat doe ik niet. Boeken en video’s zijn daar prima voor.

Ik heb het echt te druk om een dag te missen. Daar heb ik geen oordeel over, maar bedenk of het je niet ook veel kan opleveren. Als je vaak worstelt met gebruikers die je ICT of EPD- oplossingen niet testen, of die je niet overtuigt van de meerwaarde van ICT in hun zorgproces, of die niet genoeg investeren om de ICT of EPD oplossing goed te leren kennen, dan kan deze workshop je helpen. Je zal met meer gemak de gebruikers bereiken en overtuigen, omdat je weet hoe je ICT succes kan bereiken.

Of weet je zeker dat jij dit allemaal al weet. Dan is het misschien goed om even na te gaan of je geen problemen ondervindt, zoals die gebruikers die iets aan je vragen en vervolgens – als je de oplossing hebt – nooit meer iets van zich laten horen, of een van de andere problemen hierboven genoemd. Blijft het antwoord ja, bel me dan op, dan kan ik nog wat van je leren! En dat wil ik graag.

Het kan ook zijn dat je twijfels hebt over de haalbaarheid van IT succes zelf of de haalbaarheid van het beïnvloeden ervan. Dat is interessant, want er zijn hele studies gedaan en IT succes blijkt te sturen en te meten. Ik daag je uit om te zoeken naar slechte en succesvolle IT implementaties (in NL en daarbuiten). Wat was het geheim van falen en van succes, was dat pure pech of puur geluk?

Als je wil deelnemen aan IMG_2074de workshop, nodig ik je van harte uit om je aan te melden (ook als er nog geen datum bekend is, want dan profiteer je als eerste van interessante kortingen).

Twijfel je nog? Meld je dan aan voor een intake, dan bespreken we of het op dit moment wat voor je is.  Meld je hier aan voor een vrijblijvend gesprek, dan bel ik je zo snel mogelijk.

Zeer leerzaam Ik heb ook echt veel gehoord en gezien over zaken die ik nog niet eerder meegemaakt heb en theorie die ik nog niet eerder toegepast heb. Deze zaken zijn ook direct bruikbaar in de praktijk (denk maar aan het succesfactorenwiel). Als dat vooraf besproken wordt met de klant en of opdrachtgever dan kun je aan de verwachtingen kant volgens mij al heel veel winnen en problemen voorkomen.

Ontzettend goede afwisseling tussen theorie en praktijk ..De tijd vloog wat mij betreft ook voorbij dus dat is een goed teken.

Frank Vermeulenconsultant op snijvlak Zorg en ICTRaven-IT

Ik heb geleerd op een andere manier naar het EPD te kijken; wat bepaalt voor diverse partijen – gebruiker, vakgroep, organisatie, ICT – dat een EPD goed is? De succesfactoren zijn goed toepasbaar in de dagelijkse praktijk en ik ben vast van plan deze ook te gaan gebruiken in mijn rol als functioneel beheerder, bijvoorbeeld bij wijzigingen of ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten.

SaskiaFunctioneel beheerderCatharinaziekenhuisEindhoven

Stilstaan bij de succesfactoren was een eye-opener voor mij, die niet alleen bruikbaar is bij EPD-implementaties, maar eigenlijk bij alle (IT-gerelateerde) veranderingen in een ziekenhuis! Mirjan beschikt over veel praktijk-ervaring die ze weet te vertalen naar bruikbaar en gericht advies in EPD-gerelateerde kwesties.

Maayke Klinkenbergklinisch informaticusTergooi ziekenhuizen (nu VUmc, sr informatie-analist)

  

Aanmelden

Op dit moment is er nog geen datum bekend. Stuur me een e-mail voor meer informatie.

Ik kijk er naar uit om met je te werken.

Mirjan

 

Reacties gesloten.